За автора
Бучелати

Бучелати

Марката Бучелати е добре позната по целия свят. Вече няколко поколения Бучелати от италианската династия радват ценителите със своите изработки на златни, сребърни бижута и произведения.
Бучелати е синоним на високо качество, изящество и стил.Зад името Бучелати се крие цяла философия, която, като при всяко изкуство, говори за естетически избор и определя своите закони за стил: дискретност, класа и хармония.
Водеща черта при произведенията с марката Бучелати е наистина хармоничността на формата, завършеността на всеки детайл, богатството на гравюрата, детайлно скулптираните елементи върху ценния метал.
Всичко, изработено от фамилията има характерен почерк, всяка вещ се превръща в истинско произведение на изкуството.
Всяко едно произведение с марката Бучелати лично е проектирано от големите майстори от фамилията -Марио, Джанмария и Андреа.

История на фамилия Бучелати
В началото на 20 век Марио Бучелати е основният двигател на фирмата, а днес действат синът му Джанмария и внук му Андреа Бучелати. Двамата успяват да съхранят стила и почерка в дизайна на всичко произведено от Марио Бучелати , като по този начин образно прехвърлят мост между минало, настояще и бъдеще.
Днес всяко произведение носи подписа на Джанмария Бучелати или на неговия син Андреа, които лично проследяват целия процес на реализация на всяко произведение и са в непрекъсната връзка с майсторите или ювелирите. Това „персонализиране“ на продукцията, поверена на сръчността на майсторите, превръща всеки предмет, всяко бижу в уникат, който не може да се сравнява с никой друг.